top of page
79564B88-B5B3-4037-B583-107941BAC0E1_edited.jpg

Begeleiding met paarden

Met hulp van paarden, voor jong en oud


Paarden zijn puur, leven in het hier en nu.  

Van nature prooidieren met gevoelige zintuigen. Leven in een kudde waarin ze elkaar nodig hebben om samen te werken en veilig te zijn. Het paard wil in balans zijn met zijn kuddegenoten. Dit natuurlijk mechanisme werkt ook als wij bij de paarden komen. Hij maakt op een zachte manier contact met ons en reageert op de energie en spanning die iemand bij zich draagt, waardoor je gaat voelen dat de spanning of onrust af gaat nemen.

Paarden reageren op subtiele signalen in ons gedrag, ademhaling en emoties. Paarden reageren altijd zonder oordeel. 

In contact met het paard komen er hormonen vrij, waardoor je je meer ontspannen gaat voelen en stressreacties in het lichaam verminderen. Ook uit wetenschappelijk onderzoek is bewezen dat er in contact met dieren het 'knuffelhormoon' oxytocine en 'gelukshormoon' serotonine vrijkomt, waardoor we ons prettiger gaan voelen.


Ervaring met paarden is niet nodig. Zelfs angst voor paarden hoeft geen belemmering te zijn. Vaak verdwijnt deze angst op het moment dat je kennis maakt met de zachtheid van het paard. Tijdens de begeleiding worden bewuste en onbewuste patronen zichtbaar gemaakt. Hierdoor ontstaat een ingang tot verandering. Gedachten en gevoelens komen meer op één lijn. Zo kun je samen met het paard oefenen met nieuwe manieren of oplossingen die passend voor jou zijn. 
Wat de begeleiding precies is is moeilijk in woorden uit te drukken. Kom kennis maken met onze paarden en ervaar de kracht.

Voor kinderen is het een laagdrempelige en spelende manier om aan doelen te werken.
Door te doen, ervaren en te leren!
Individueel werken we veel met kinderen aan bijvoorbeeld: luisteren naar elkaar, het aangeven van grenzen, leren samenwerken, omgaan met emoties en nog veel meer. Neem een kijkje bij ons groepsaanbod Pony Power voor Kids en zie op welke manier we werken met groepjes kinderen. Met deze methode werken we ook individueel met kinderen afgestemd op persoonlijke behoefte en mogelijkheden. Wil je graag meer informatie, neem vrijblijvend contact met ons op. We helpen je graag!

Begeleiding met paarden: Diensten
bottom of page